söndag 31 januari 2010

Inspiration




Den här bilden är tagen i Augusti 2006 och då vägde jag 58 kilo. Den här bilden är min inspiration och mitt mål, där var jag tillfreds med hur jag såg ut. Och så vill jag känna igen.

Så ni runt omkring, hjälp mig och sporra mig. Har ni andra åsikter får ni lufta dem någon annanstans för jag har bestämt mig och jag vill gå ner, för att JAG ska må bra med MIG SJÄLV!

Cambridge

Idag var jag på möte med en leg. dietist och Cambridgekonsulent här i Mönsterås/Oskarshamn. Jag hade en timmas konsultation där vi tog mått, vikt, längd, bmi, kroppsfett osv. Hon gick noga igenom vad det innebar att gå på Cambridgediet. Hon tog upp både för och nackdelar, och sa även att det svåraste var inte att gå ner i vikt utan att sedan hålla vikten. Men att hon även kommer att finnas som stöd efter avslutad kur, Cambrigde har arbetat fram ett "Hålla-vikten-program" som man också får med sig sedan man avslutat sin kur.

Vi kom överens om att jag skulle börja med 1 veckas ren kur, dvs 3 Cambridgemåltider/dag.
Om en vecka, alltså söndag den 7 februari ska jag på ett nytt möte där vi bestämmer om jag skall fortsätta en vecka till på ren kur, eller om jag ska börja med kombinerad kur. Kombinerad kur kan tillexpemel vara att jag äter frukost (lite yoghurt/fil) och endast äter 2 Cambridgemåltider.

Vi har satt upp två mål.

Mål 1: 1 Juni ska jag ligga på 65 kilo, och sedan hålla den vikten fram tills hösten.

Till hösten påbörjar jag etapp 2, alltså en ny kur.

Mål 2: Till nyår 2010 ska jag ligga på 58 eller max 60 kg. Och sedan behålla och jobba för att ligga kvar på den vikten tillsammans med sunda kostvanor och träning.


Nuvarande:
Vikt: 70 (ska ner minst tio kilo)
BMI: 27.5 (ska max ligga på 25 för mig)
Fettprocent: 35.3% (ska ligga mellan 21-33% för mig)


Så jag har lite att jobba efter. Men det känns bra. Konsulenten skall finnas tillgänglig dagar,kvällar och helger och jag skall alltid höra av mig om jag undrar över något.

Imorgon 1 februari 2010 kör jag igång med en ny livsstil. Cambridge kombinerar både viktminskning med mental träning (kost- och näringslära genom medventenhet) alltså en vilja att vilja förändra.

OPTIMIST, JAVISST!

lördag 30 januari 2010

Supernatural

Tänk att ha övernaturliga förmågor. Tillexpempel som Cullens i The Twilightsaga, Edward som kan läsa tankar, Jasper som kan ändra sinnesstämningen i ett rum och Alice som kan se in i framtiden. Tankarna på vad som skulle vara den ultimata förmågan för mig har jag funderat på länge, långt innan Twilight kom ut i bok.

Och i veckan kom jag på vilken övernaturlig förmåga jag skulle vilja besitta!
Tänk dig att du blundar riktigt hårt, tänker på en plats du vill vara på t.ex. Borlänge, Kalmar, Stockholm, Thailand, Paris... och så POFF befinner du dig på den platsen. Tänk vad pengar man skulle spara in på busskort, tåg/flygbiljetter och bensinpengar. Dessutom skulle jag inte behöva ha sådan hemlängtan vart jag än befinner mig. Mamma och pappa skulle bara vara en blinkning bort. Likaså en dag på stranden, eller en shoppingdag i NY!

Vilken övernaturlig fråga skulle ni vilja ha?

kulinarisk vecka

Detta har varit en matvecka värd gudar. Kanske ett undermedvetet plåster på såren inför min kommande prövning, 2 veckor eller mer med bara pulvershakes.

Söndags: Thaimat hos Svärmor
Onsdag: Take away Thai, stekt ris med kyckling, räkor, biff och grönsaker. (stark)
Fredag på dagen: Zorba's buffé. Tzatsiki, friterade potatisklyftor, vitlöksbröd, champingjoner, bönor, sallader, spett m.m
Fredag kväll: Tacobuffé ute på Oknö.
HELG: Thaihelg
Lördag: Jag lagar Masaman red curry
Söndag: Jag lagar stekt ris & kyckling i pineappleboat.

<3

fredag 29 januari 2010

Fullspäckad dag

Åh, jag bara älskar dagar som denna. När de ena avlöser det andra. Min dag började klockan nio, en halvtimma senare gick jag upp för att ta itu med disken. Därefter hoppade jag in i duschen, och precis när jag var torkad och påklädd kom lilla söta Ella på besök. Vi var barnvakt åt lillan i en timma eller så. När Jonna varit och hämtat Ella så packade jag, hagge och kim in oss i bilen och därefter bar det av till Kalmar town. Jag hoppade av vid Lnu (skolan) och skrev ut lite CV och personliga brev, jag kopierade slutbetyg från GY och gick därefter till Lärarexpeditionen för att få intyg på att jag verkligen läser Lärarprogrammet. Så nu är ansökningarna till barnomsorgen klara, och sommarvikariatansökningarna till äldreomsorgen klara, bara att läggas på lådan. När jag var klar på skolan gick jag till stan, lämnade in ansökning på en skoaffär som söker deltidsanställda. Hagge och Kim hade gått till Zorba's för att äta, så jag gick dit och mötte upp dem och åt en god buffé. Det bästa med Zorba's är deras tzatsiki och vitlöksbröd <3


Vi avrundade med att åka till maxi där jag handlade ingredienser till min och Hagges thaihelg.


Väl hemma hann vi varva ner en liten stund innan vi fixade iordning oss och blev upphämtade av Martin och Åsa, vi fyra åkte till Oknö på tacobuffé, mumsigt värre. Och det slutade med att vi åkte och kollade på hus och planerade in en ny bowlingkväll.


Nu är Hagge på jobbet och jag har precis dammat, dammsugit och torkat golvet till ljuva, svängiga toner av Chuck Berry!


tisdag 26 januari 2010

Foki - bloggtävling

Jag är med i en tävling på Fokis blogg (http://fokis.se) om ett sött namnsmycke i silver från http://BettiesGalleria.com

Håll tummarna :)

Som en prinsessa på ärten...

Maria fick en spikmatta i julklapp och denna tog hon med sig hem till mig när hon var här och hälsade på över nyår. Jag provade att ligga på spikmattan, både på mage & rygg och tro det eller ej men jag hade inte ont i magen på ca 2 veckor efter det. När Maria och hennes spikmatta sedan åkte hem så kände jag att jag verkligen borde införskaffa mig en spikmatta.


Idag var jag på stan med Johanna, vi kollade på skor, bikbok och åt sushi (Meny 5, 12 bitar). När vi sedan gick från Sushistället så såg jag Yantramattor hänga i fönstret på Hälsokost, dessa kostade endast 299 kr så jag smet in i butiken och införskaffade en olivgrön i stl medium. Har precis legat på den och wow vad man får igång blodcirkulationen.

Nu är jag trött och vill sova. Är förresten ledig en vecka nu ^^
CIAO!

söndag 24 januari 2010

farligt vackert

Det farliga med att åka till Thailand är att våra Europeiska länder har svårt att mäta sig med de Thailändska landets skönhet. Inte nog med att Thailand är en skön syn för ögat så är det en himla trevlig och avkopplande mentalitet i Thailand. Man gör saker och ting i sin takt, stress är ett ord som ännu inte är uppfunnet i det Thailändska språket. Trots detta är Thailändare snabba och effektiva. Thailand kallas för "de leende folkets land". Är inte de något vi borde efterlikna om något? Le lite mer, så ska du se att allt snart känns bra.

CIAO!

flyg fula fluga flyg

Jag gör som fåglarna och drar söderut... vilket land skall man besöka i år tro??

lördag 23 januari 2010

Fräcka plastklockor


Om jag vore rik så skulle jag ha en mindre kärleksaffär med Grandsand klockor. Supertuffa plastklockor i regnbågens alla färger. Jag har setat och dreglat på deras hemsida och det har kliat i fingrarna efter att få klicka hem en vit, en ljusrosa, en gul, en grön och en ljusblå.
Vad kan dessa färger ha gemensamt? Juste, somriga färger. Kan ni inte tänka er vad snyggt med dessa klockor mot en brunbränd handled?

Så nu vet ni vad jag önskar mig.


Länk: http://http//www.grandsand.com/
CIAO!

fredag 22 januari 2010

its just another manic monday!

Har precis ätit en hel fiskgratäng, ni vet en såndär köpt som man värmer upp i ugn. Nu är jag mättare än mättast, jag är proppmätt. Men jag är beredd att hålla med att mat generar värme. Innan jag åt var jag frusen, nu är de nästan så jag svettas lite. Är lite smått förvånad över att jag orkade klämma i mig en hel, men å andra sidan så har jag tillbringat 7 timmar i den kallaste skolbyggnaden Linnéuniversitetet har att erbjuda... varför ska alla skolor ha stora byggnader i sten? Apkalla är vad dem är.

Imorgon är det dags för tentamen i ekologi, hållbar utveckling. Jag har lite svårt att förstå vad det är jag ska plugga på så jag har gjort alla 10 testquiz, kollat upp i boken om det är något begrepp jag inte förstår, läst mina anteckningar och kollat exempeltentamen. Det får räcka. Antingen bär det, eller så brister det! Its that simple.

Handboll ikväll tydligen, det verkar inte som om det går så bra för sverige. Hör ilskna tillrop och kommentarer utifrån vardagsrummet. Skulle vilja hämta en bok att underhålla mig med, men frågan är om jag vågar mig in dit?? Ett rum fullt med arga idrottskillar som inte för sitt liv skulle förstå hur jag kan tycka att en bok är underhållande... tåls att tänka över!

CIAO!

onsdag 20 januari 2010

kurslitteratur = döden

Har precis klickat hem 5 böcker för 1546:-
Och då är det bara en tredjedel utav alla böcker som jag behöver den här terminen. Fy tusan.
En sak är då säker och det är att det inte är billigt att studera. Jag försöker överleva tills på måndag, men med 0 kronor på kontot och 1 krona i plånboken går det trögt! Är Januari en lång månad eller vad? Hatar att behöva vara beroenda av att Hagges pengar, skäms varje gång vi åker till affären och vi tar för givet att han ska betala, mår dåligt över att vara skyldig honom och mina föräldrar pengar. (VARNING FÖR FULA ORD) fy fan vad skönt de kommer att vara om 3 år när jag är klar med mina studier och för en gångsskull kan skaffa mig ett jobb med en ordentlig lön.

Hoppas bara att jag (och han) orkar hålla ut och inte går under innan dess.
Och jag lovar dyrt och heligt att jag då kommer att återgälda min älskling tusenfallt!

plocka-ihop-risotto!

Slängde precis ihop en risotto utav vad som fanns i kyl, frys och skafferi.

Avoriris
franskaörter dressing (sån påse som man blandar vatten, olja och kryddblandningen)
blomkål
broccoli
gröna ärtor
laxfilé
hönsbuljong
och en beef fond
toppat med lite creme fraiche

Det blev förvånansvärt gott!

Idag var det skola igen. I pausen stötte jag ihop med några utav mina gamla klasskamrater. Åh så härligt att se välkända ansikten. Det visade sig att en gammal klasskamrat kände en utav mina nya kurskamrater så hon ringde dit henne och tvingade henne att ta hand om mig. Turligt nog så stämde personkemin bra och nu umgås jag med två tjejer som läser samma kurs som mig. Jag är så glad att detta hände idag, för på fredag ska vi jobba i grupper, och nu har jag hittat min grupp :D Det är värt en glad gubbe, även om jag försöker undvika dem i bloggen.

Hade tänkt plugga, men det sitter fyra grabbar i mitt vardagrum som spelar Fifa och skriker som om de vore på liv och död... Får försöka kika på skolarbetet när dem gått hem. Imorgon ska jag och Linnéa ta en pluggdag och försöka förbereda inför lördagen.

Nehej, dags att ta tag i att beställa kurslitteratur, pengaångset!

CIAO!

tisdag 19 januari 2010

gr150l

Har bara gått 1 dag på grunläggande samhällskunskap, men jag trivdes verkligen inte. Missförstå mig inte, jag tycker ämnet är intressant. Det är bara det att vi är ca 70 tjejer, 5 killar och alla känner någon utom jag. Vi kommer att läsa 4 delkurser. Delkurs 1,4 ska vi själva forma grupper, medans lärarna formar grupperna i delkurs 2,3. Okej, känns inte så lätt för mig att bara gå fram till ett gäng och fråga om man kan få vara med...

Vill inte till skolan imorgon.

fredag 15 januari 2010

härliga helg

Då var första skolveckan snart avklarad, jag är en redovisning ifrån att avsluta kursen och få ta helg. Och vilken helg sedan, eftersom jag var effektiv igår och gjorde klart observationen som skall lämnas in på måndag så är jag helt skolfri. Inte ofta det händer, faktiskt första gången sedan augusti.

Den här helgen kommer att bli riktigt bra, jag känner det i hela kroppen. Hoppas att min magkänsla har rätt.

Mitt helgschema:

Lördag:
9.30-11.00 box med Linnéa
Sedan hem och äta lunch, slappa, packa ihop mina saker
och vid 14tiden tar jag bussen hem till Linnéa där vi lagar mumsig thaimat, dricker malibu/coke och lockar vårt hår och klär oss festfint. 19.05 tar vi bussen in till Kalmar och klassfest hos Jimmy & Hampus. 02.15 tar vi nattbussen hem igen.

Söndag:
får vara bakis till klockan 15.00 då det är dags för spinning, i övrigt slapp hela söndagen.
Möjligtvis någon maskin med tvätt.

Jahapp, det var de! CIAO!

torsdag 14 januari 2010

Vårt vardagsrum

Nytt år, nytt vardagsrum. Här nedan följer några bilder på vårt nya vardagsrum, måste dock tillägga att bilderna inte visar upp en rättvis bild av vardagsrummet. Bäst är att se de med egna ögon, välkomna!
Direkt när man kommer in i vardagsrummet har
man tvbänk & skåp på sin högra sida.

På sin vänstra sida har man bokhyllan.

och längs den högra kortsidan av rummet har vi den
wunderbara soffan! Soffpotatis, hej!

måndag 11 januari 2010

purple fever!

Något som jag har märkt är att väldigt många av mina vänner har fastnat för färgen LILA. Det började med Lindah som blev som tokig i lila och ville ha allt i lila, sin lägenhet, kläderna, ja allt. Sedan var det Julie som efter att ha sett min lila nyårsklänning -09 nästan letade ihjäl sig efter en lila nyårsklänning 2010. Och nu också Sann som inreder sin lägenhet i buddhas och lila.
Jag kan inte annat än hålla med, lila är en fantastisk färg, jag gillar speicellt den mörk lila nyansen.

Annars då? Skolan har kört igång, vi är i full fart att förbereda oss inför dem 2 avslutande redovisningarna för den här kursen. Sedan kör vi igång med ny kurs, jag startar grundläggande samhällskunskap för grundskolans tidigare år ;) spännande!

I fredag åkte jag och Martin och kollade soffa på Ålems Möbelhus och hittade en soffa som vi båda blev smått förälskade i. Vi åkte hem och mätte och insåg till vår lycka att vi skulle få plats, ringde möbelhuset och beställde hem soffan till måndagen. Därefter begav vi oss till Ikea där vi inhandlade 2 tv-bänkar, ett vitrinskåp och taklampa plus lite smått och gott såklart, hehe.

Idag har vi satt ihop hela vardagsrummet och det blev underbart bra.
(bilder kommer snartsnart)

Nu är jag superduperjättehungrig :S


CIAO!

tisdag 5 januari 2010

2 år


2 somrar har vi älskat
2 höstar har vi älskat
2 vintrar har vi älskat
2 vårar har vi älskat
4 födelsedagar har vi firat
2 jular, 2 nyår och 2 midsomrar har vi varit tillsammans.

Idag är det 2 år sedan du och jag blev vi.

Och jag älskar dig mer och mer för varje dag som går.
Ikväll blir det finmiddag med tända ljus och mys, bara du & jag.

Jag älskar dig Martin <3

söndag 3 januari 2010

Min jul

Eftermiddag 22 december var det dags att resa igen, denna gången med tåg mot Borlänge. Efter mycket om och men och tågkrångel hit och dit som ledde till en försening på 2 timmar anlände jag till Borlänge station.

På julaftons morgon vaknade jag klockan 7, gick ner och duschade och fixade iordning mig och väckte sedan resten av familjen. Klockan tio träffade jag och min syster upp Maria i forum där vi som traditionen bjuder tittade på bio, årets julbio var Madagaskar 3. Sedan utbytte jag och Maria julklappar.

Därefter begav vi oss hemåt, där jag skulle hjälpa till med matlagning. Klockan halv tre åkte jag och pappa och hämtade mormor och morfar. Vi kollade på Kalle Anka och precis som vanligt sov pappa, sanna och morfar.

Mammas släkt kom och åt julmiddag och vi öppnade mormor och morfars paket och dem öppnade våra.

Sedan vart det paketöppning med familjen senare på kvällen.

25e december var det dags för farmor, rudmar, sussie, peter och carlssons att fira jul.

Dem kom klockan 16.00 och då var det dags att inta julbord nr 2. Lika gott som alltid.
Efter maten öppnades ännu mer klappar och sedan blev det godis, fika och korsordslösning. Kusinerna Sara och Daniel lämnade oss för en fylla ute på stan, medans jag kände mig gammal och sparade mig till nyår.

Allt som allt var det 2 dagars mysigt julfriande och fina julklappar, tackar.

CIAO!

Thailand vecka 2

Andra veckan spenderade vi på Ön Koh Lanta. Vårt hotell, Cha-da, låg precis invid stranden och den andra veckan blev mer avslappnad och nästan lite långtråkig. Jag föredrog som sagt lite mer fart och fläkt, som Ao Nang bjöd på. Men Koh Lanta var inte dåligt för de, tvärtom det var mycket fint.

OBS, bilderna ligger huller om buller!

Koh Lanta aka Mygghålan

MaiTai på flaska, mums!

Pineappleboat (fried rice with beef and oystersauce) my fav!

Båttur, Martin och Sara.

Hotellets poolområde, nice.

Hotellområdet, i ett sådant hus bodde vi, på övervåningen.
Slappa och läsa en bra bok <3
Saladarn town
Sol och bad även denna vecka.

The GANG :)

Thailand vecka 1

Till Thailand kommer jag att återvända om och om igen. Det var 2 underbara veckor fullspäckade av uppleverser och fina minnen. Första veckan var i Ao Nang, och bodde på hotellet Orchid. Ao Nang var mitt favoritställe utav de 2 ställena vi var på. Titta och njut av bilderna som följer. OBS, bilderna ligger i omvänd ordning.



God mat varje dag, en 2 rättersmiddag med öl för 2 pers låg på 140-170 sek.

Sexig solbränna ;)

Grabbarna tar sig en öl i hotellpoolen

Poda Island

Lite kvällsmat, 3 sek.

Pina Colada och andra mumsiga drinkar intogs

Var ute på floden och såg oss omkring

Elefantridningen var ett stort måste

Sol och bad på Tham Phra Nang Beach


Utsikt från hotellbalkongen

...

Nu börjar nedräkningen tills verkligheten startar igen. På torsdag börjar skolan igen och man kommer in i sina vanliga rutiner. Ser inte fram emot en ny termin, en termin utan Linnéa. Jag tycker det är lite jobbigt när jag inte vet vad som väntar. En ny termin betyder väl en ny "klass" och studiegrupp, eller?

Jag är väl medveten om att det har varit dåligt med uppdatering den senaste månaden. Men det har sina förklaringar. När vi kom hem från Thailand så var mamma här, dagen efter att hon åkte hem så stack jag till Borlänge för att fira jul och umgås med släkt och vänner. Med mig hem från Borlänge hade jag Maria. Maria vinkade jag av idag och kom samtidigt fram till att ikväll är första kvällen sedan innan vi åkte till Thailand som jag och Hagge är ensamma. Det har varit en intensiv månad med andra ord.

Ni är förmodligen nyfikna på min thailandsresa, julafton och nyårsafton.
Därför följer nu 4 lite kortare inlägg med bilder som kompensation för den tid jag INTE har tillbringat vid datorn.

Jag önskar er en god fortsättning och en trevlig läsning :)
CIAO!