söndag 28 februari 2010

oatmeal

Sitter framför datorn och intar mitt kvällsmål. Havregrynsgröt med skivad banan & mjölk. Självklart kan jag ibland ha sylt på gröten, då använder jag gärna 2 tsk av BOB's lättsockrade jordgubbssylt. Men ombyte förnöjer och med banan får man ändå det där lite söta som man gärna vill ha på gröten.

Jag tycker att saker och ting går åt rätt håll, om jag fortsätter såhär tillsammans med träning så kanske jag kan vara nere i 60 kg redan till badsäsongen. Det vore ju nånting.

Igår var Linnéa här, så jag unnade mig något lite extra. vi började med kyckling/tomatpaj, till de hade vi sallad som bestod av gurka, tomat, paprika, grönsallad och riven morot och saften av en limefrukt. Till de drack vi bubbelvatten.
Det vart över av pajen så nu har jag 6 goda matlådor i frysen, släng bara på lite sallad så är det packat och klart.

Sedan bänkade vi oss framför melodifestivalen med efterrätt. Frukt (1 äpple, 1 päron, 2 mandarin, 1 banan och mangobitar) med riven 70%-ig choklad (3 bitar) i ugn, till de hade vi lättsockrad vaniljyoghurt och light cola.
Festlig kväll!

Rätt många bra bidrag i år tycker jag, har i och för sig bara sett första och sista deltävlingen men har gillat flera stycken. Salem, Neo, Pernilla W, Peter Jöback, Lovestoned mfl.

Imorgon ska jag ut på vik mellan 9-14.30, sen ska jag in till Köpingen på några ärenden. Hämta ut min klocka, fixa multikort på VP och kika i några butiker.

Ha det fint och imorgon är början på en ny härlig månad!

lördag 27 februari 2010

Moment of truth

Imorgon avslutar jag min cambridgediet. Så idag tänkte jag publicera de förändringar som har skett under de här veckorna.

Inskrivningsvikten låg på 69,6
Idag stannar vågen på 63,7
Total viktnedgång: 5,9 kg.

Inskrivnings-BMI låg på 27,5
Idag ligger mitt BMI på 25,3
Det är är en skillnad på: 2,2

BMI för en normalviktigt ligger mellan: 20 - 25

Centimetrar då & nu
Midja 82 cm -> 73 cm. Totalt -9 cm.
Höft/stuss 102 cm -> 97 cm. Totalt -5 cm.
Lår 55 cm -> 49 cm. Totalt -6 cm.
Arm 30 cm -> 27 cm. Totalt -3 cm.
Vad 37 cm -> 36 cm. Totalt -1 cm.
Hals 33 cm -> 31 cm. Totalt -2 cm.

Jeans stl: Waist 30 -> 27. Totalt 3 stl.

Så lite har det ändå hänt under de här veckorna. Jag känner mig nöjd och optimistisk till en fortsatt viktminskning med sund kost & träning.

Beach 2010 here I come =P

fredag 26 februari 2010

Fixardag!

Imorse vaknade jag 20 minuter innan jag skulle traska iväg till bussen. Otroligt nog hann jag ändå äta frukost och rensa kattlådan. Hade tjuo minuters väntetid i mönsterås så jag satt och läste lite kurslitteratur.
Hemma hade jag lyckligt uppmärksammat att termometern stod på + 2 grader så jag tog min lite tunnare vinterjacka och mina nyinköpta converse (från thailand, gräddvita).
Hade nog klarat mig bättre med en regnponcho och gummistövlar. Det töade något fruktansvärt, och all snö som lagt sig på taken droppade nu ner likt niagarafallen på sina håll. Men solen sken och det kändes vårigt i luften så jag log ändå, och kände mig lycklig.

Väl hemma blev jag upplockad vid matöppet och vi åkte till mönsterås för lite mathandling och ärenden. Sedan packade vi bilen full med kartonger och annat skit och åkte och slängde det. Därefter bar det av till Svärmor med saker vi lånade Hagges kalas.

Resten av dagen tillbringade vi med att städa, tvätta, sätta upp nyckelskåp och laga tacos. Nu är vi nyduschade och redo att lägga oss i den nybäddade sängen...

FÖR NU ÄR DET FREDAGSMYS!
<3

torsdag 25 februari 2010

löning

Har precis betalat hyra och räkningar. Var även ner på stan och brännde lite pengar tillsammans med darling. Köpte mig i alla fall en ny sportbh och hårborste. Hittade inga vinterskor som passade, och bestämde mig för att träningskorna ännu duger till spinningen. Så istället slank de ner ett extra träningslinne som jag har kikat på ett tag, och även ett par jeans från jc för endast 299kr. Tyckte de kunde vara kul med ett par jeans som sitter kvar utan att man behöver vara och slita i dem hela tiden. Hela 2 jeansstorlekar har jag gått ner, lycklig.

Verkade vara tillfällig kjoltorka i Kalmar, så bestämde mig för att även spara in lite pengar där och låna en jättefin kjol av Linnéa. Vet inte ännu hur jag gör med överdel, kanske att jag köper något nytt. Men ska ta mig en kik på kjolen först.

Jag och Linnéa ska ha lite mat&filmmys på lördag tänkte vi.
Åt på mcdonalds idag, tog en QP cheese utan pommes med lättmjölk. Fanns tyvärr inga morötter, de gjorde mig lite sur. Hade velat ha något att knapra på till burgaren.
Nästa gång tar jag nog en cheeseburgare m sidesalad och lättmjölk.

Fick plötslig festivalkänsla, så därför kommer här lite fina bilder från Peace and love:











tisdag 23 februari 2010

5 saker du inte visste om mig

1) Jag är lite av en hypokondriker och tar tempen några gånger per vecka.

2) Jag borstar alltid ur sängen från eventuella smulor innan jag går och lägger mig.

3) Jag tyckte om Cocacola/vanilj när den fanns i butik.

4) Min drömbil är en orangefärgad Peugeot, modellen är mindre viktig.

5) Jag älskar jordgubbar i kaffegrädde med strösocker.

stuff

Brevid finns de saker som jag, om jag hade haft råd, skulle behöva inhandla när jag får CSN och lön.


Frågan är bara vad som skall prioriteras.
Jag antar att hårborsten ligger ganska högt, och sportbh.
Skor har jag, både träningskor och vinterskor. Men hur bra dem är kan diskuteras.
Osis dust it är egentligen ingen högprioriterad sak, men den gör underverk med platt hår.

Dessutom behöver jag en snygg outfit tills den 6e mars. Jag vet nästan vad jag ska ha på överdelen, men jag behöver en lämplig och buggvänllig kjol till. Blir en sväng inne i Kalmar.

Vad mycket lättare allt hade varit om man hade obegränsat med pengar.

Börjar blir sjuk också, huvudet igår och halsen idag. Vad blir det imorgon tro?
Inte bra att bli sjuk precis när en ny delkurs drar igång. Dessutom verkar det som om vi ska klara att skriva 4 STORA grupparbeten på 1 månad, varav 2 ska vara klara inom 2 veckor...

Lycka till.
CIAO!

måndag 22 februari 2010

Kalaset

Lördagskvällen blev riktigt lyckad. Vi hade tre avhopp i sista minuten kan man säga, så bordsplaneringen stämde inte riktigt, men vad gör väl det?

Jag kom sist kan man väl säga, men med mig kom också maten. Jonna och Julie kom hem till mig och hämta potatisgratängen, såsen och salladen. Ett tag såg det ut som om maten inte skulle räcka till alla men tji fick jag, för vi har kvar lite mat i kylskåpet.

Det var en trevlig stämning igenom hela kvällen, ett särskilt tack till Billy och Kenny som ställde upp och spelade gitarr. Det var en riktig stämningshöjare.

Folk bjöd på sig under karaoken. Tidningsleken vanns av inga mindre än Åsa & Kim.
Och alla dansade hela natten lång.

Det var vad kan man kalla en perfekt kväll (:

Jag, Martin och vår nattgäst kom i säng cirka klockan 4 på morgonen.

Pojkarna var lite sega dagen efter. Men vi gav oss v till lokalen för att städa och väl där fick vi hjälp av svärmor, svärfar och Eva. Så med sex personer gick städningen hyffsat snabbt.

Klockan 15.00 satt jag på cykelsadeln och körde ett spinnigpass, och nog kändes det att man varit uppe sent natten innan. Det var samma pass som i fredags, men kändes 10gånger jobbigare.

Skulle egentligen varit i skolan nu, men vaknade 6 imorse med en huvudvärk som hette duga. Tog en tablett och somnade om. Vaknade vid tolv, och nu är huvudvärken så pass att man orkar stiga upp. Ska snart till Mönsterås för att fixa födelsedagspresent åt Älsklingen, vars födelsedag faktiskt är idag, 22 februari.

BYE!

lördag 20 februari 2010

We're gonna party like its your birthday...

Ikväll är det kalajs för Hagge. Just nu sitter jag framför en film och tar det lungt. Medans Hagge var på träning i morse så skar jag till salladen. Jag hann även dammsuga och svabba av golven en snabbis.

Efter filmen ska jag sätta igång med bearniasiesåsen. Förövrigt så är det bara potatisgratängen och grädden till muffinsen kvar.

Var på spinning igår, känns lite i rumpen!

byebye

torsdag 18 februari 2010

Idag

Idag är en såndär dag då allt känns helt okej. Gick upp tidigt imorse och åt en god frukost bestående av chokladmintshake & grovt bröd med kalkon och gurka. Runt 6.45 promerade jag iväg till bussen som skulle ta mig till Kalmar och den stundande tentan. Jag är ganska van att det är becksvart när jag går till bussen vid den tiden på morgonen, men imorse var det nästan ljust ute. När jag kom fram till skolan så var det, precis som jag misstänkte, strul med min anmälan till tentan. Jag hade inte blivit anmäld rättare sagt. Men efter ca 30 minuter fick jag ändå komma in och göra tentan. Tentan tog ca 2.5 timme att göra. Därefter gick jag till skolbiblioteket där jag skrev ut en retursedel för min klänning som jag skall retunera. Dessutom skrev jag ut åhörarkopiorna inför måndagens föreläsning...

nu ska jag och Hagge fixa bordsplaceringen inför hans 25 årskalas på lördag.

Pusshej

did you give the world some love today babe?



Did you give the world some love today babe?
Did you give the world some love today babe?
Well you gave me lots of love that's true
You gave the world some loving too
You gave the world some love today babe

When you saw a weary man
Were you quick to realize
The thing he needed most
Was a kind look from your eyes
Whan you saw an angry face
And the faces that you scanned
Did you soften up a bit
With the flower from your hands

Oh your heart is always full of love babe
And you gave me lots of love today babe
Will you also keep the world in mind
Tell me what you did for all mankind
To give the world some love today babe

Everybody in this world has to do a whole lot more
Than love the one they spend a lifetime looking for
You just can't keep your love in a cozy little shell
Got to love the one you know and a whole darn world as well

Everybody in this world has to do a whole lot more
Than love the one they spend a lifetime looking for
You just can't keep your love in a cozy little shell
Got to love the one you know and a whole darn world as well

Got to make this one big loving world babe
Help to make this one big loving world babe
Well you gave me lots of love that's true
You gave the world some loving too
You gave the world some love today babe
And you give the world some love today
And you give the world some love today
Did you give the world some love today
Did you give the world some love today
Did you give the world some love today

onsdag 17 februari 2010

Jag har väl aldrig känt mig så här frustrerad. Det känns som om jag springer snabbare än jag någonsin har gjort, men för varje steg jag tar så åker jag två steg bakåt. Jag ser hur avståndet mellan mig och alla jag känner blir större och större.

Jag har alltid kännt mig lycklig och inte riktigt kunnat förstå mina nära som lider av depression och mår dåligt... men jag börjar förstå. Missförstå inte, jag är inte deprimerad, inte alls. Jag kan med största säkerhet inte ens förstå hur det känns att vara deprimerad.

Men timmarna då jag känner mig tom och frustrerad blir fler och fler, och det är sällan jag känner mig sådär glad som jag brukar göra. Jag föredrar att vara ensam, istället för att umgås med kompisar. Men när jag sedan är ensam, så känns det tomt.

Det känns som när jag var i 14-15 års åldern då jag var gråtmild hela tiden, jag har nu precis som då svårt att hålla tårarna tillbaka. Det som gör mig frusterad är att jag inte ens vet vad jag är ledsen för, och vad som gör att jag känner såhär.

Jag vet att jag saknar min familj, men det är inte bara det.

Och sen kommer det dagar då jag känner mig sprudlande glad och det känns som om allt kommer att ordna sig. Det är ju så jag vill att det ska vara.

Jag önskar jag kunde stanna tiden, åka till min familjs gamla sommarstuga. Jag önskar mig att det är sommar där, och att jag är själv. Jag önskar att jag kan stanna där tills allt känns bra. Jag sover när jag vill, jag äter jordgubbar från jordgubbslandet med grädde och smält choklad, jag går ner till sjön och badar när jag vill och på kvällarna sitter jag ute på altanen med tända ljus och läser bra böcker och drömmer mig bort.

Kanske är det bara frånvaron av ljus och all snö och kyla som gör att jag känner såhär?

Information

Jag har ett tag tänkt lägga ut lite frågor/svar om mig, men inte orkat samla ihop den sortens kreativa energi för att tänka ut både frågor och svar. Men så snubblade jag över den här i min Kära Vän Hannas blogg:


Så istället för att plugga gör jag detta, och lägger in lite härliga sommarbilder. Sen ska jag äta middag.

Bästa promenad: Att ta Ronja i koppel och gå en lång lång promenad längs med vattnet här i Timmernabben. En timme går så fort, speciellt sommardagar!

Favoritgata: Holländargatan, där känner jag mig trygg och älskad.

Favoritdrink: Cosmopolitan, lätt.

Äter lyxmiddag på: Grillat ute i gröngräset med ett glas gott vin.

Bästa mikromaten: Jennys koldolmar, Familjen Dafgårds (a)

Fikar gärna på: Kullzénska caféet

Bästa lunchställe: Akademikrogen, 55 kr för en nycelhålsmärkt måltid + sallad.

Bästa brunchen: Kallskänkan

Bästa kaffet: Wiener Melange

Bästa konsertlokalen: Utomhus.



Bästa baren: Har ingen favoritbar.

Här bjuder jag mamma på middag: Bakfickan i Borlänge, eller Zorbas i Kalmar.

Här bjuder jag pappa på middag: Ica maxi's fastfood, han skulle få så många korvar han ville :P

En bra gå bort-present: En flaska vin eller något gott, som en chokladask.

Favoritlyxartikel: Nya, dyra underklädersset.

Läser just nu: förutom skolböcker? När jag har tid försöker jag plöja mig igenom Dan Browns böcker.

Läser helst: Harry Potter, bättre verklighetsflykt finns nog inte.

Favoritråvara: Kyckling.

Favoritfärg: olika från dag till dag tycker jag, men pastell och klara somriga färger.

Favoritmärke: i don't do labels.

Favoritskor: Converse, kan vara snyggt till mycket.



Klädkonto per månad: 0:-

Dricksprocent: Beror på hur bra servicen är.

Modeförebild: Alltså ärligt talat så är jag inte alls insatt i mode och märken.

Motionerar: Spinning.

Mest överskattade affär: Gina Tricot och H&M

Det dyraste jag har köpt: Måste vara thailandsresan

Favoritprodukt på Systemet: Ecologica - rödvin.

Favoritprodukt på Apoteket: Mitt Val kvinna (vitaminer).

Bästa fyllekäket: Kebabtallrik från Cafe Corner i Kalmar, eller Vegetariana på CG i Borlänge.

Lyssnar på: Rock...

Bästa förfestmusiken: Min partyplaylist på Spotify! 90tals musik ^^

Senast gnolade: "en elefant balanserade på en litenliten spindeltrååååd...."

Senast köpta skivan/-låten: Det var sjukt längesedan jag köpte något sådant. Kanske skivan jag köpte i paris 08 var den senaste.

Mitt sämsta köp någonsin: lösögonfransar.



Dansar helst till: dansband

Senaste impulsköp: har inte råd med impulsköp

Senaste fyndet: begagnade skolböcker! Sparade säkert 2000 kronor.

Senaste secondhandfyndet: hum..

Fulaste klädfärg: Finns inget som heter fulaste.

I dvd-spelaren/datorn: Sex and the city, säsong 4.

Användbar pryl: Ryggsäck <3



Mode jag aldrig vill se igen: magtröjor!!

Värsta huvudbonaden: skärmar

Bästa huvudbonaden: Mössa!

Favoritaccessoar: Klockor

Bil/Transportmedel: Buss kortare sträckor, tåg längre.

Återvinner: Papperinsamling, ibland.

Hejar på/håller på: GODHETEN!

Så får jag tiden att gå i kollektivtrafiken: Sover.

måndag 15 februari 2010

fas 2

I torsdags påbörjade jag fas 1 i Cambridge. Då lade jag till 75-100 g protein och grönsaker. Idag påbörjade jag fas 2, vilket betyder att jag byter ut en påse cambridge mot en riktig måltid. I varje måltid ska lite kolhydrater, protein, fett och massa grönsaker finnas med. Det är lite tomt i kylskåp och frys nu när jag inte ätit riktig mat på 2 veckor. Men man tager vad man haver, så det blev 1 hamburgare m bröd (protein&kolhydrat), och sallad: riven morot, gurka, tomat med lite keso och till det ett glas mjölk. Inom fas 2 ska man även äta en frukt om dagen. Det tackar man inte nej till så idag mumsade jag i mig ett äpple, sen fick jag ont i magen. Dessutom fortsätter vågen att gå neråt, nu ligger jag på 64,8.

Idag har jag varit på seminarium, om religion och andlighet i skola/undervisning.
Sedan fördrev jag och Maria tiden med några timmar på stan innan det var dags för henne att åter fara tillbaka till Borlänge.
Lite avundsjuk var jag på att jag inte kunde följa med, hade gärna velat åka hem och bli ompysslad av mamma och pappa. Jag saknar min mamma, pappa och syster hela tiden, tänk om man ändå kunde krympa avståndet mellan Timmernabben och Borlänge med ca 50 mil.
Maria har varit och besökt mig här i nabben då vi hade vårt årliga sexparty i lördags. Det var riktigt trevligt, allt som allt var vi 9 glada brudar. Maten som jag & Maria förberett en hel dag vart en succé, alla tog mat två gånger och tyckte att det smakade suveränt. Trots att det var väldigt starkt, hehe.

På torsdag är det tenta, och jag har inte börjat plugga ännu. Men tisdag ska plugga källor och på onsdag ska jag plugga geografi. Så ordnar det sig nog.

Förresten fick jag hem klänningen från efashion.se idag. Inte riktigt lika fin som på bilden, men den var skrynklig så jag ska låta den hänga ut sig lite så får vi se. Skulle även behöva sy in den under brösten och korta av axelbanden. Antingen ljuger dem eller så är det en stor stl 36!

fredag 12 februari 2010

Delmål uppnått? Check!

Idag landade vågen på 65 kilo. Därmed är mitt delmål uppnått! Känns bra.
Nu ska jag alltså äta mina 3 påsar + lite extra mat tills måndag, då jag byter ut en påse mot ett riktigt mål mat. De resterande 5 kilona tar jag med sund mat och träning. Fast å andra sidan kan jag inte stirra mig blind på vågen när jag sätter igång med träningen, då fett omvandlas till muskler. Får damma av mitt gamla måttband och börja mäta mage, lår, rumpa/höfter, överarmar.
Mitt mål är att försöka träna 4 ggr/vecka, och sedan följa min matplan (tallriksmodellen och flera mål mat per dag, och ABSOLUT INTE hoppa över frukosten).

BEACH 2010 HERE I COME!


Har ägnat min förmiddag åt att storstäda huset. Dammat, torkat och dammsugit.
Ska svabba av golven och bädda rent i sängen, sedan är huset färdigt att intas av 10 hungriga & köpsugna tjejer imorgonkväll.

torsdag 11 februari 2010

GrandSand

I Januari skrev jag om GrandSands überfräcka plastklockor, och idag fick jag en ljusrosa sådan av min underbare sambo och soulmate. Den sitter nu stadigt på min handled och jag vet inte om jag någonsin vill ta av mig den.



Förövrigt så har jag jobbat 3 dagar denna vecka,
måndag: 8-14.45
tisdag: 13-18 )
onsdag: 7-15.30

Idag var jag själv i skolan och efter föreläsningen satt jag, sofie, malin och elin och arbetade ihop en inlämningsuppgift som skall in nästa fredag.
Efter det fick jag skjuts av malin till maxi där jag handlade lite ingredienser till lördag. Tog en promenix till stan och thaibutiken där jag inhandlade vårrullar, soya och chilifrukter.

Ikväll har jag ätit mina 3 cambridgemåltider + lite kyckling, gurka, tomat och lite keso. Ska äta såhär över helgen och på måndag tar jag bort en påse cambridge och lägger till en måltid och en frukt istället.

Imorgon kommer Maria, men först ska jag städa och läsa 2 kap i den bok vi har seminarium i på mån.

BYE

måndag 8 februari 2010

jobben ramlar in

Blev väckt klockan 7 av att vikarieansvarig inom barn och utbildning ringde och undrade ifall jag kunde hoppa in på vik, 8-14.45
Jag tackade ja, och Hagge körde mig. För att vara allra första gången jag vikarierar och att jag endast går andra terminen på lärarutbildningen tycker jag att det gick hyffsat bra. Några gånger till så jag hinner komma underfund med min egen lärarroll så blir det skitbra. Känns ju lite konstigt att hålla hov framför en klass och skriva på tavlan när man är så van att vara en utav eleverna. Men träning ger färdighet sägs det ju, så när jag kommit in i det kommer jag bli en sjujäkla lärare. Jag måste lära mig att säga ifrån bättre, var nog lite för snäll idag.

Imorgon ska jag först till skolan mellan 9-11. Sedan har jag ännu ett vik, kl 13-18.

Nu börjar kosingen rulla in. Då kanske jag snart kan betala av min skuld till HaggeBagge Päronskalle.

dag 7

En dag försent men here it goes:

"Du har klarat en hel vecka, Grattis!"

Kommentar:
helgen var jobbigast för då är man ju normalt sett van vid att unna sig något extra gott. Och det kommer jag att få göra senare. Men på fredagskvällen gick jag till matöppet och köpte Fun Light för de mindes jag att konsulten sagt att jag får dricka. Och sedan blandade jag i kanel i min vaniljshake, lade isbitar i ett vinglas och hällde över shaken. Kändes lite lyxigare och med kanel i shaken så smakade det supergott.

Ser fram emot torsdag, då blir det ca 75-100 gram stekt kyckling och rivna morötter och gurka med lite limejuice över.

På fredag kommer Maria och då ska vi ner till rökeriet och köpa godsaker. Jag ska köpa 100 gram rökta räkor. Till det ska jag ha gurka och tomat. Mums.
Maria köper räkor och aioli, ska fråga om hon vill lite kokt potatis också.

Och på lördag är det ju äntligen dags för det efterlängtade sexpartyt! Då bjuds det på en utsökt thaibuffé. Masaman red curry, stekt ris/kyckling i ananasbåt, vårrullar, vitlöksbröd och skivad ananas. Jag får smaka lite i alla fall, återigen mums.

CIAO!

lördag 6 februari 2010

en beige dröm


Är den inte underbar så säg?! Tänk den till mitt mörkbruna plattångs plattade hår och sedan finsminkad och lyxiga silversmycken till. Underbart! Jag SKA ha den minsann.





P.s. Jag får ju inte dricka någon alkohol på väldigt länge, så jag kommer att hålla mig fräsch heela kvällen. Finast av dem alla, det är Jonna D.s

Dag 6

"Nu mår de allra flesta mycket bra. Humöret är på topp och viktminskningen går fort. Cambridgekurens fina balans av kolhydrat och protein ser till att kroppen inte producerar för mycket ketonämnen. Eftersom kroppen inte får sin dagliga kost blir det inte heller mycket slaggprodukter, och naturligt är att toalettbesöken minskar."

Kommentarer:
Då var snart en vecka gjord. Det känns som om den hållit på i en evighet. Jag längtar tills jag får stoppa något i munnen och tugga, antar att jag kommer få träningsvärk i käkarna de första dagarna, haha. Undrar om man får äta chips sen? Kanske en näve eller två som guldkant någon lördag framöver.
Imorgon har jag ett nytt möte med min konsult kl 13. Då ska vi börja gå igenom litegrann om hur jag ska bete mig när jag väl ska börja äta igen. Sant är i alla fall att viktminskningen börjar gå fort! Tänker inte avslöja förens imorgon vad jag ligger på i vikt nu, men lite skillnad är det i alla fall. Toalettbesöken stämmer till viss del. När jag dricker så mycket som jag gör nu så springer jag ju oftare på toa än innan för att pinkelinka.
Idag är lördag och Hagge har setat och ätit godis & chips här hemma, åååh så sugen jag blev. Men jag slänger inte bort en veckas ansträningar för lite godis.

Har fortfarande ingen aning om vad jag ska ge mannen i födelsedagspresent. Jag tycker det är så jobbigt det där med födelsedagspresenter. Fast nu fick jag en idé!!
hmmm...

Har å andra sidan hittat en superfin klänning som jag verkligen vill ha på hans 25årskalas. Den är verkligen underbar, men inte för uppseendeväckande. Den är i stl 36 och jag tror att den skulle passa mig perfect! Ska leta upp en bild.

fredag 5 februari 2010

Dag 5

"Du känner en lätthet i kroppen och har en känsla av välbefinnande. Hungerskänslorna försvinner helt för många. Normalt använder kroppen glykogen som energi till bla hjärnan, men under fettförbränningen utvecklas en annan form av energi till hjärnan, sk. ketonämnen. De bidrar till ovanstående positiva effekter. Viktigt, fortsätt äta 3mål mat om dagen och drick mycket vatten."

Kommentar:
Positiva effekter. Vad för positiva effekter om jag får fråga? Jag är ju så uttråkad att jag kan dö.

kewl

Nu kan jag inte skylla på att det är för kallt ute. det är till och med 2,5 PLUS. Men jag kan ändå inte förmå mig att gå ut. Vad ska jag göra ute alldeles ensam. Jag tror inte att Garmin har lust att bygga en snögubbe eller ta en promenad. Och alla andra är upptagna med sitt. Jobbar, är sjuka eller träffar andra kompisar.

Jag har så otroligt tråkigt!!

Jag vill ha kul, skratta och vara sysselsatt.

Vad göra?

Var uppe med tuppen imorse. Tänkte att jag skulle vara ready to go ifall de skulle ringa och behöva en vikarie idag. Så jag hade satt klockan på 7 imorse. Så jag gick upp och fixade håret, tvättade av mig, klädde på mig och drack min shake. Sedan tog jag busstiderna (som jag skrivit ned) och slog mig ner i soffan framför tv:n och väntade. Men när klockan var 8.30 förstod jag att det antagligen inte behövdes någon vikarie idag, synd de. Jag som var inställd på att tjäna någon hundring.

Nu sitter jag uttråkad och kollar på "livräddarna på Bondi beach".
Skulle inte vara helt fel att åka till Australien just nu, sola och bada, turista lite och åka ut i vildmarken. Kanske man stöter på en känguru. Tusan också nu hängde tv:n upp sig. Vi har trådlös tv via Telia inne i vardagsrummet och sedan vi möblerade om har det inte riktigt fungerat. Misstänker att mottagarna inte får kontakt med varandra lika bra längre...

Jag är uttråkad men det finns inte så mycket att göra, det är - 15 grader ute. Och när till och med katten kommer in med frost i pälsen är man inte så pigg på att gå ut. Fast i och för sig lyser solen och himlen är blå. Man får väl klä på sig ordentligt. Hade varit härligt att spänna fast skidorna och ta en skidtur i spåret. Men mina skidor står uppe i Dalarna hos mamma och pappa, där gör dem ju ingen nytta!
Här hemma finns inte heller något att göra. Garderoben tog jag tag i för 2 dagar sedan.

Vad göra?
Vad göra?
Vad göra?

torsdag 4 februari 2010

Dag 4

-NU BÖRJAR FETTET FÖRBRÄNNAS OCH DET BLIR LÄTTARE-

"Nu känner sig de flesta piggare, orkar mer och hungern dämpas (Vissa kan fortfarande känna sig lite matta). Nu hämtar kroppen sin energi från sina fettdepåer (förbränner fett). Fortsätta dricka minst 3 liter vätska/dag, utöver den mängd som du blandar Cambridgekuren med."

Kommentar:
Idag har det inte varit så farligt, inte alls faktiskt. Nog har tanken på en barnpizza vegetariana med färska tomater smygit sig på några gånger, och Älgerums underbara vitlökssås. Men annars har jag inte kännt mig speciellt hungrig. Börjar till och med tycka om Vaniljshaken och kycklingsoppan.

Förövrigt så fick vi sluta 2 timmar tidigare i skolan idag. Och tjejerna i min grupp mådde inte så bra, så vi sköt upp grupparbetet tills tisdag.

Vikarieansvarig ringde imorse och undrade om jag kunde vikariera i en femteklass idag. Tyvärr satt jag på bussen till skolan, så var tvungen att tacka nej. Men sa att jag var ledig imorgon, hoppas, hoppas, hoppas!

Nu börjar allt att rätas ut... jobb, pengar, vikt, vänner, boende.. allt känns bättre.
Förra veckan var en dipp som hette duga, hade tur att jag orkade ta mig ur sängen. Var så less på allt. Nu är allt på topp igen. Tänk vad lite kilon kan göra :)

4 gjorda, 10 to go!

onsdag 3 februari 2010

En bantares bekännelser

Okej okej, jag blir yrslig av promenader och av att skotta snö. Och på kvällarna blir jag lovligt sugen på maaaat. Mitt sug den här kvällen är torskbiffar, fiskpinnar, fläskfilé och till det KOKT potatis med någon god sås (morotssås, remouladsås, rosépepparsås, bearniasesås)...

Jag har haft svårt att koncentrera mig på tvprogram, men det gör väl inte så mycket kanske. Degar alldeles för mycket framför tv'n i vanliga fall. Större projekt som garderosbrensningen gick finfint! Jag upptäckte mycket gamla kläder som jag ratat, som nu hör och häpna sitter fantastic.

Fyser gör jag också.. det stod de inget om i biverkningarna. Men min svägersa frös också mer när hon testade Cambridge. Anyhow, imorgon blir det skola. Vi ska öva kartografi mellan 8-12, sedan stannar jag och tjejorna kvar och arbetar med grupparbete. Efter skolan ska jag försöka ta mig till Mönsterås och promenixa med Linnéa. Snart helg, mwhihihihi!

Nu ska jag gå och göra mig en vaniljshake. Sedan har jag ätit mina 7,5 dl för dagen.
Hoppas att jag får drömma underbara drömmar om hur jag äter mig alldeles proppmät på GOD mat... God natt.

Dag 3

"Du kan fortfarande känna hunger och få koncentrationssvårigheter, matthet och yrsel. Idag är den tuffaste dagen. - Håll ut! Redan imorgon blir det lättare. Tips, om du inte tillför någon annan föda än Cambridge (ren kur) kommer du vara i fettförbränningen imorgon."


Kommentar:
För mig så har den här dagen varit den lättaste av dem alla. Jag har inte haft sug på någon mat, igår kväll hade jag kunnat döda för en ost&skinksmörgås eller kalkonsmörgås eller leverpastejsmacka med inlagd gurka, jag var sugen på smörgås helt enkelt! Idag har jag inte ens haft hungerskänslor, det var nästan att jag glömde mitt lunchmål. Har hållit mig sysselsatt med att städa/rensa garderoben. En stor kasse med kläder som skall skänkas, en kasse kläder som skall slängas och 3 kassar med bråte som skall slängas.

Nu ska jag ut och skotta snö, sedan en varm dusch!
3 gjorda, 11 to go!

tisdag 2 februari 2010

Dag 2

"Du kan känna dig hungrig, drick mycket och kom ihåg att Cambridgekuren ger dig hela ditt dagliga näringsbehov. Fördela dina tre måltider jämt över dagen. Håll tankarna sysselsatta med annat! Aktivera dig såsom att promenera etc. Tips: lite mineralvatten kan dämpa hungerskänslan."

Kommentar:
Idag har det inte varit så farligt. Har inte kännt några hungerskänslor förens nu mot kvällningen, men ska ändå äta en portion nu. Har varit tillbaks till konsulten och bytt till mig de smaker som jag tyckte var godast.

På morgonen dricker jag nu ½ portion varm Choklad/mint,
till lunch dricker jag en vanlijshake,
till middag blir det soppa (antingen kyckling el svamp)
och på kvällen avslutar jag med sista halvan av den varma choklad/minten.

2 avklarade, 12 to go!

måndag 1 februari 2010

Dag 1

"Dagen brukar kännas bra, men mot kvällen kan du känna dig hungrig. Bäst dämpar du hungern med vatten. Känner du dig tung i huvudet, så kan även te/kaffe (utan socker/mjölk) hjälpa. Viktigt, fördela vätskeintaget (minst 3 liter) jämt över dagen. Grattis! Du har klarat första dagen."

Kommentar: Jag har varit hungrig HELA dagen. Det har luktat thaimat ifrån gårdagens middag i hela lägenheten och jag har kommit på mig själv med att drömma om kycklingburgare med ost och fullkornsbröd, eller om kycklingnuggets från Mc Donalds! Men nu ska jag alltså klara mig utan mat i 2 veckor, och sedan får jag avnjuta sund och goood mat i lagom portioner :P

1 dag gjord, 13 to go!