söndag 30 maj 2010

Mål

Mina löparplaner fick skjutas upp ett par dagar pågrund av en förkylning. Men sedan halsontet försvunnit begav jag mig ut i spåret. Min målsättning var att klara dessa 2,1 kilometer på 15 minuter, vilket jag också klarade, precis på sekunden. Helt slut efter ett varv var jag, men jag ser fram emot när man börjar se resultat på både tid och kropp.

I helgen har bluesfestivalen intagit mönsterås, så igår tog jag och Julie cykeln in till köpingen där vi mötte upp Linnéa och Åsa för en brunch i kyrkparken. Vi dukade upp kaffe, bullar, jordgubbar, grädde, chokladkaka, mackor, baguetter, mangojucie, youghurt med mera. Mycket gott och trevligt. Efter denna god brunch tog vi en sväng runt köpingen, kollade in vad som såldes och lyssnade på lite bluesband. Vi avslutade med lite langos innan jag och Julie hoppade upp på cyklarna för att cykla hem i motvind. Phu! På kvällningen vankades det 50års-kalas. Det bjöds på grillat med potatissallad, vanlig sallad och bröd. Till efterrätt fick vi hemgjord ostkaka med grädde och sylt. Det hölls lite tal och allsång, trevligt på det stora hela.

Idag är det morsdag och min käre mor fick morsdags uppvaktande från mig igår i form av blombud. Hon fick 2 rosa rosor + en glasskål med godis.
Annars så bjöds det på trerätters hemma hos svägerskan. Och sedan har jag plockat och pluggat här hemma. Har 4 kapitel kvar i "Samhällsekonomi - en introduktion", därefter är det endast en bok kvar innan torsdagens tentamen, den handlar om kalla kriget och är helt utan struktur och bara uppbyggd på årtal hit och dit så jag försöker att skjuta upp den boken in i det längsta. Historieboken och religionsboken har gått förvånansvärt bra att plöja igenom, kan vara för att jag finner dessa 2 ämnen intressanta.

Nåväl, lite kvällsfika och läsning väntar.
Snart äntrar vi en ny månad, nämligen Juni. Jag hoppas att junimånad bjuder på underbart sommarväder.

CIAO!

måndag 24 maj 2010

Inspirerad

Ni som känner mig väl kanske håller med om att jag tycker mycket om att planera och skriva listor. Jag tycker om att planera in saker som händer längre fram i tiden.
När vi nu var i Göteborg under helgen blev jag riktigt inspirerad av alla duktiga människor som sprang Göteborgsvarvet (också kallat halvmaran). Så nu har jag bestämt mig för att delta i Göteborgsvarvet 2011. Jag har ett år på mig att träna löpning, något som jag aldrig tidigare har tränat.

Thailandsresan som inträffar i Januari ser jag som en belöning för att jag slitit så i skolan.
Göteborgsvarvet som inträffar i Maj ser jag som ett mål att jobba emot.
Båda sakerna inspirerar mig att anstränga mig ytterligare lite, och ge allt jag har!

Sambon tränar fotboll tre gånger i veckan, så nu har jag lagt in tre löppass i veckan. Om det blir i spåret eller löpbandet på gymmet bestämmer vädret. Ikväll blir första passet. Mitt mål är att jag skall orka jogga runt spåret som är 2.1 km.
Slutmålet är alltså 2.1 km x 10 :)

Nu åskar det här i kring krokarna, dags att stänga av datorn!
CIAO!

lördag 22 maj 2010

Göteborgsvarvet.

Är tillbaka på hotellrummet efter en svettig tur på stan. Faktum är att västkusten visar sig från sin bästa sida idag. Solen lyser och det är lätt 25 grader varmt, stan är fullsmockad utav folk som vill kolla på de tappra människor som springer 21 km göteborgsvarv idag. Jag begav mig bort till avenyn (där även loppet går) för att hitta skavsårsplåster och något att äta till lunch. För att hitta ett apotek fick jag ta mig bort till nordstan. Det tog sin lilla tid då jag hela tiden fick sicksacka mig fram i folkmassan, men ett apotek hittade jag och nu sitter skavsårsplåstren på plats! Svetten lackade och jag var påväg tillbaka när jag såg den sötaste klänningen ever utanför en butik. Jag tänkte på min tråkiga svarta&vita outfit som hängde hemma på hotellrummet och bestämde mig för att köpa denna lilla söta blåblommiga klänning till kvällen istället!!

Nästan vid hotellet stannade jag till vid en thai-take away för att köpa min lunch som jag nu sitter och mumsar på, masaman of course!

Fick ett sms att min stjärna som springer göteborgsvarvet startade 15:27, vi önksar honom lycka till :) Han har en stukad fot men bestämde sig för att göra ett försök.
Efter lunch ska jag sätta mig en klänning och undersöka området i mottsatt riktning från avenyn, det är alldeles för mycket folk. Så jag tänkte gå till en park och mumsa på en glass.

hoppas att resten av Sverige är soligt & härligt!
CIAO!

fredag 21 maj 2010

Scandic Opalen

Sitter på hotellrummet på Scandic Opalen i Göteborg.
När vi åkte hemifrån var det strålande solsken och cirka 24 grader varmt, ju närmare västkusten vi kom desto sämre väder vart det. Ett tag vräkte regnet ner och det blixtrade och hade sig. I Göteborg är det halvbra väder, men åtminstone varmt! Vi hoppas att västkusten visar sig från sin bästa sida imorgon.

Nu väntar vi på andra delen av sällskapet som borde anlända snart. Dem ska installera sig på rummet och sedan ska vi gå och hämta startnumrena inför Göteborgsvarvet och tillsist parkera rumpan på en stol i hotellrestaurangen för en matbit!

see ya!
CIAO!

onsdag 19 maj 2010

tjuvlyssnat.se

Ha stake nog att brösta upp sig
Reception i kommunhus, Stockholm

En man ~40 går fram till disken.
Mannen: Hej, jag ska träffa Åsa.
Receptionisten: Och vad heter du?
Mannen: Ingbritt.
Receptionisten: Va?
Mannen: Nej, det kan jag ju inte heta, jag är ju man. Bengt heter jag.


Tjuvlyssnat.se är en suverän sida att fördriva tiden tillsammans med, ni hittar den här.

I övrigt har jag jobbat en sväng idag, 8.30-12.30 & medans jag jobbade förstod jag att jag hittat min drömarbetsplats!
På fredag åker vi till Göteborg, blir premiärbesök i Göteborg för min del. Ska bli spännande. Medans mannen min och hans arbetskamrater springer Göteborgsvarvet tänkte jag spatsera längs med avenyn och mumsa i mig en glass. Håller tummarna för fint väder.

CIAO!

tisdag 18 maj 2010

getting closer

Jag börjar närma mig målvikten nu, vågen stannade på 60.8 kg. Bara 2,8 kilo kvar, och nu när knäna har fått sig sina sprutor så lär jag kunna börja träna snart igen.

Nejnej, foodtime, nu!

heta drinkar

Imorse och förmiddags lyste faktiskt solen, termometern säger att det är cirka nitton grader utomhus. Nu är det i och för sig åter mulet, men man vet ju aldrig. Kanske är sommarvärmen påväg, kanske är det så att den tar sig nerför Sverige i långsam takt för att inte chocka oss frusna nordbor. Det talas om ryssvärme, för några dagar sedan var det 30 grader uppe i Haparanda, härligt för dem.

Igår fick jag jobba, 8-14. Idag behövdes det tydligen inga vikarier, eftersom jag sitter ensam hemma. Jag funderar på vad jag skall laga för något att äta, men istället blir jag bara mer och mer sugen på att testa Long Island Ice Tea och Irish Coffee. Tänk ett stort glas Irish Coffee tillsammans med Anthon Bergs marsipanchoklad.

Allright det får bli hasselbackspotatis, beasås och något som jag hittar i frysen!

CIAO!

söndag 16 maj 2010

rainman

Klockan är tjugo i ett och jag sitter fortfarande i sängen med datorn och tv:n som sällskap. Jag tänker stanna i sängen i ren protest mot de dystra väder som vi har här nere på ostkusten.

Jag har sett fler avsnitt av Djurpolisen på Animal Planet, det är så underbart att se att även de hemskaste fallen kan få ett lyckligt slut.
Egentligen skulle jag vilja jobba med djur, men jag vet inte hur det skulle gå till riktigt. Möjligtvis djuraffär eller på zoo, det finns en djurpark på Öland. Tyvärr tror jag att chansen är liten att jag skulle få jobb på något utav de alternativen.

Ett av mina favoritdjur (förutom katter of course) är flodhäst. Flodhästar är himmla söta!

fredag 14 maj 2010





Jobbat första dagen på
sommarjobbet idag. Kassan
är som att cykla, har man
lärt sig en gång så kan
man det nästan på en gång
igen sen =)

måndag 10 maj 2010

GaGa

Lady Gaga är en väldigt talangfull artist, men frågan är om inte dessa två videos hamnar på en god andra plats?! :)

Lady Gaga, släng dig i väggen: Video ett.

US soldiers remake Telephone: Video två.

Vad tycker ni? Själv tycker jag att video ett är fruktansvärt bra, medans video två bjuder på ett par skratt :D

lördag 8 maj 2010

where did summer go?!

bilden är taget för ett år sedan, jag var iklädd en kort vit spetsklänning och vita skor med skyhöga klackar, solen värmde och himmelen var blå. Allt stod i blomm.

Idag, ett år senare, termometern visar inte en grad över +5. Det har regnat och blåst alá storm i flera dagar. Alla går omkring och huttrar och fryser. Det som ett tag blommade håller på att drunkna.

What's going on liksom??

Är det askmolnet, är det vi människor, eller är det bara moder jords naturliga gång??

Hur som haver, JAG HAR TRÖTTNAT OCH FÅR VI INTE LITE SOL SNART SÅ SVÄR JAG PÅ MIN GUDFADERS & FARFARS GRAV ATT NÅGON KOMMER ATT RÅKA RIKTIGT ILLA UT!!!!!!!!!!!!

onsdag 5 maj 2010

"Hotell Gyllene Knorren"

Julkalendrarna blir bara sämre och sämre för vart år som går, eller så blir jag bara äldre och tråkigare för vart år som går. Men jag tycker nog att det var mer klass på Sunes jul, Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm mfl. Jag minns även att jag flitigt lyssnade på radions julkalendrar, exempelvis Teskedsgumman och Pettson & Findus.
Årets julkalender på tv heter "Hotell Gyllene Knorren", det låter som om det finns potetial till att det kan bli en bra julkalender. Inspelningarna är inne på sista inspelningsveckan, dock jag är lite tveksam till att dem spelar in julkalendern under våren. I mitt tyckte skall julkalendrar innehålla massvis med snö, men längre upp i Sverige kanske det ännu finns snö på backen, vem vet! Det skall bli ett sant nöje att se första avsnittet av 2010års julkalender, hoppas att jag inte blir besviken.














Mer info hittar ni här.

stackars, stackars, stackars mig....

- Det är idag den 5 maj 2010 16:27 och jag har ca 600 kr på kontot. Mitt månadskort till bussen kostar 700 kronor. Hum.. jag får köpa ett 20gångerskort (500:-) och prioritera vilka föreläsningar jag ska åka in på.
Månaden är såååå mycket längre än CSN!

- Jag svinont i mina knän, och ca en vecka efter att högra knäet började göra ont så vandrade det över till vänster knä också. Så nu vaggar jag omkring igen, och ser de enklaste saker som ta på sig trosor, byxor, strumpor och skor som stora utmaningar. Att sätta sig och ställa sig från stol, toalett och soffor är inte heller de lättaste i världen när de känns som om knäna skall sprängas av trycket. Cykeln har jag fått ställa ifrån mig, och nu gäller bara knackiga promenader till busshållsplatsen (på morgonen är det värre, hem går jag oftast rätt bra). Har fått en läkartid den 12e. Till råga på allt så har det börjat knäcka och smälla i knäna, det kan ju aldrig vara bra??

- Jag fryser och saknar badkar mest hela tiden.
Hade jag haft ett badkar här hemma så skulle jag tillbringa extremt mycket tid i det. Varje dag skulle jag ta ett långt, rykande hett bad med en bra bok, eller bara ligga och filosofera i ett skumbad. Jag har svårt att bada utan bubblor/skum i vattnet. Kroppen antar hemska propoptioner i vattnet, skummet gömmer kroppen och gör att allt känns extra lyxigt!

- Jag saknar min familj, men det är ingen nyhet. Dem saknar jag alltid, 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan, 12 månader om året! Hur kunde jag som är så hemmakär flytta så långt hemifrån?

Nej, nu ska lilla Jonna muntras upp med lite hemmaspa och massa avsnitt av sex and the city (mina bästa vänner i mörka stunder som dessa)!!

För mycket, för lite..

Jag är en sån person som egentligen tycker om att ha något att göra om dagarna, och när andan faller på kan jag vara riktigt effektiv. Dessvärre är jag väldigt bekväm utav mig och vill bara göra saker som jag tycker är roliga.

Jag skulle kunna sätta igång med skolarbete och hushållsysslor och så har jag att göra i flera dagar fram över, men det är sådant jag kategoriserar som trååååkigt.

Vad jag egentligen vill göra är måla/tapetsera om här hemma, köpa nya möbler och möblera om, kort och gott renovera hela lägenheten. Jag vill att lägenheten skall kännas som våran. Inte hans, som jag bara flyttat in i, vilket ju är fallet.
Helst vill jag att vi köper vårt eget ställe, ett hus/lägenhet där ingen utav oss har bott förut och sedan inreder huset/lägenheten i vår smak. Jag har egentligen bara två krav när vi köper ett nytt ställe och det är att det 1: skall finnas badkar. 2: skall finnas öppen spis. Resten går att ordna.
Som jag sa till min vän Linnéa, "Jag tror att man kan göra vilken lägenhet som helst mysig!"

Något annat jag vill göra är att resa, det räcker att resa inom Sverige, men helst någonstans där jag kunde jobba på min bränna. Jag vill upptäcka saker.
Jag vill ha ett spännande liv, fullt av nya roliga utmaningar varje dag, fullt med pengar att göra intressanta saker med.

Suck!...