fredag 24 september 2010

The Deathly Hallows Part 1

http://www.youtube.com/watch?v=Iv_Aym8gW2Q&feature=player_embedded

Pluggeliplugg borta på västkusten!

Igår tog jag tåget kust till kust och anlände strax före 20.00 till Göteborgs central. Maria stod där och väntade på mig och vi skyndade till bussen som skulle ta oss 5 mil utanför Göteborg och hem till Maria.
Idag har jag suttit i Marias soffa och skrivit skolarbete heeela dagen lång, med undantag för ett länge efterlängtat bad. Maria är på praktik idag och är borta mellan 9-20, så jag har haft ordentligt med tid på mig. Men ändå sitter jag här nu med en timma kvar tills hon kommer hem och är ändå inte färdig. Jag har i och för sig bara avslutningen kvar på fältuppgift 2. Tänkte att jag skulle försöka laga lite mat åt Maria tills när hon kommer hem. Skulle ha varit till affären också men jag har verkligen inte hunnit. Och nu är det mörkt ute och jag vet inte om jag hittar dit. Gash, det betyder att jag inte har varit utanför dörren idag :S Dåligt!

Imorgon ska vi i alla fall ut. Maria har klipptid klockan 10. Därefter blir det Stenungssunds centrum för shopping och lunch. Hem och byta om och sedan träna ett pass på friskis. Och tillsist en utekväll på Harrys :) Det gäller att passa på för på söndag åker jag hem igen.

Måndag har vi muntlig redovisning och på fredag har vi terminens första tenta. Som sagt pluggeliplugg!

CIAO!

tisdag 21 september 2010

Sorteringsövning

Det går magsjuka i min studiegrupp. Idag har jag haft ont i magen och varit illamående till och från, men nu blev jag plötsligt galet sugen på ugnspannkaka med bacon och en sockerdricka till de (dockerdrickan ska vara ur glasflaska)! Ibland är man bra knepig. Men hur som haver så håller jag tummarna hårt för att det inte är magsjuka för då skulle mer än en plan gå i stöpet. Jag ser verkligen fram emot att ta tåget till Stenungsund och Maria. Vi har planerat en mysig helg.

Hoppas på jobb imorgon så att jag kan göra sorteringsövningen också. Har inte kommit på redigt vad jag ska göra. Men får väl greppa något tillfälle i farten.

CIAO!

måndag 20 september 2010

Färdig!

Trots att jag varken hade skola eller fick något jobb idag så har jag gjort två saker idag som jag är stolt/glad över! Den första är att jag varit och tränat på gymmet i förmiddags med Åsa, det andra är att jag tog min sista tablett penicillin idag. Nu hoppas jag att jag slipper urinvägsinfektion för all framtid. Toalettbesök ska inte behöva vara ångestfyllda.

Under gårdagens valvaka och även idag har många känslor svallat kraftigt. Personligen så tycker jag att alliansens fortsatta styre inte ens är i närheten av hur hemskt det är att vi fått in ett främlingsfientligt parti i riksdagen. Jag är egentligen inte så insatt i politiken som jag egentligen borde vara, det kan jag medge. Men både de rödgröna och alliansen har klart och tydligt sagt att dem INTE tänker sammarbeta med SD, det känns ju lite betryggande i alla fall. Alla tycker olika och det är därför vi har demokrati här i Sverige. Vi får väl försöka vara demokratiskt duktiga medborgare och acceptera att en del av den svenska befolkningen är en hop dumskallar. Och tillsammans arbeta hårt för att sänka SD inför nästa riksdagsval!!!

Eller är jag helt ute och cyklar nu?
Vad tycker ni?

CIAO!

söndag 19 september 2010

valdag

men först vill jag berätta om vilken trevlig lördag jag hade igår. Den började med att jag mötte upp Linnéa för ett träningspass på gymmet. Därefter fikade vi på smörgås och the hemma hos henne. Det vart mathandling på algots innan vi for hem till mig och lagade till Lasagne.

Klockan 17.00 ramlade Åsa, Johanna och Frida in för mat, massa snask och vin framför ett Twilightmaraton, riktigt mysigt var det. Med tända ljus, massa skratt och ögongodis som heter duga!

Idag är det valdag, ska bli spännande att se hur svenska folket har röstat!
Jag har i alla fall bestämt mig, men för vad tänker jag inte tala om.

CIAO!

fredag 17 september 2010

ibland är det inte lätt att vara liten...

...just nu saknar jag min mamma något fruktansvärt! Snyft!

torsdag 16 september 2010

En dag kvar till helg

Har idag varit iväg och gjort min fältuppgift på förskolan Skutan här i Timmernabben. Det gick jättebra, jag fick ihop 3 observationsscheman och 5 situationer. Fruktstunden, Påklädningsprocessen och Utflykten.

Efter fältuppgiften cyklade jag till banken, skrev på lite papper och registrerade mobilbanken, telefonbanken och internetbanken på Ålems Sparbank - Timmernabben. Härligt med en personlig bank där man känner varandra till förnamn.

I övrigt har jag inte mycket planerat, träna box ikväll med Åsa. Ska väl ta mig i kragen och verkligen storstäda det här råtthålet till lägenhet. Helt otroligt att min andre hälft inte ser hur skitigt det är här?! Karlar.

Igår var jag i skolan fem timmar innan föreläsningen. Jag och de andra i min studiegrupp träffades klockan 8 i grupprum 212 som vi bokat. Delade upp oss i 2 grupper om 3 och skrev ihop våra 2 arbeten. Sjukt duktiga vi var. Jag lyckades även klämma in ett telefonsamtal till blomstermåla vårdcentral för att be dem hjälpa mig med min urinvägsinfektion. Dem skickade recept utan att jag ens behövde komma dit. Så direkt efter skolan åkte vi till Apoteket i mönsterås för att hämta ut mitt penecillin. Så de närmsta fem dagarna ska jag äta 1 tablett 3 ggr om dagen. Sen är mitt besvär förhoppningsvis borta!

CIAO!

tisdag 14 september 2010

Pinjenötter

Dagen idag har varit riktigt tisdagsaktig. Det började med att jag vaknade av att jag var extremt kissnödig en halvtimma innan klockan skulle ringa, och eftersom jag verkligen behövde gå på toa så var jag tvungen att stiga upp. Ingen idé att gå och lägga sig igen sen. Så jag stod i badrummet och svor ett tag medans jag tvättade av mig och gjorde mig iordning. Mulet, blåsigt och kallt har det varit idag också.
Kom fram till skolan en och en halv timma för tidigt som vanligt, hittade mig en skönt plats att sjunka ner på, drog jackan över mig som täcke och satt och slumrade tills det var dags att bege sig till klassrummet.

Vi hade mycket praktisk övning idag tack o lov, får så fort det blev de minsta teoretiskt så började jag slumra. Lagom tills dess vi slutade så började det regna, sånt här flygit, tunt regn som gör att man blir alldeles fuktig och kall. Så hamnade på en fullsatt buss, jag var kall, blöt, trött och hade ont i kroppen. Det var eftermiddagsrusning och vägarbeten vilket gjorde att vi nästan stod still. Suck!

Ja, vad jag önskar att jag hade legat kvar i sängen idag.

Nu är jag superhungrig så jag sitter och knaprar pinjenötter i väntan på maten som blev pizza. Jag orkar faktiskt inte ställa mig och laga middag. Jag ska fixa lunch till imorgon, och fruktsallad men nu först tänker jag däcka i soffan framför "How i met your mother" med pizza och ett glas vin. Sådeså!

CIAO!

lördag 11 september 2010

school is the new black!

När jag sitter och tänker efter så inser jag att alla mina vänner förutom 2 stycken går i skola. Vi är mellan 20-26 år och vi läser alla på högskola, universitet, yrkesförberedande osv. Endast två stycken har arbete och är färdiga med skolan, för tillfället. Den ena är sjuksköterska, och den andra är bagare/konditor.

Om man tänker tillbaka tills när våra föräldrar var i vår ålder så var det snarare tvärtom, det var ytterst få som inte hade jobb när dem var i 20-26års åldern.
När mamma var som mig (21 år) hade hon jobbat en antal år inom förskolan, jag tror till och med att det var såpass att hon var mammaledig med mig. Och själv så har jag 2.5 år kvar i skolan.

Tänk vad saker och ting förändras. Jag tänker mycket på dem som inte har läshuvud, på dem som är mer praktiskt lagda... hur går det för dem?
Vårt samhälle är uppbyggt på skolan och betyg. Har man bara gått 12 år i skolan så är det svårt, för att inte säga omöjligt att få ett bra, välbetalt jobb.

Jag läser som bekant till förskolelärare, och jag har hört många som undrar varför jag pluggar till just förskolelärare. Dem har argument som att man bara är dagisfröken, man pluggar till att byta blöjor, man får skitdålig lön osv. Men det är mycket mer komplext än så att jobba med barn som är 1-6 år gamla. Vem som helst skulle säkert kunna jobba inom förskolan, men väldigt få skulle vara riktigt bra pedagoger. Det som många inte vet är att småbarn förstår vad som händer runt omkring dem, dem har det matematiska, problemlösande tänkandet redan vid födseln och det är vårt jobb att uppmuntra detta. Vi måste ta vara på varje tillfälle och få dem att känna glädjen i att lyckas. Det är vi förskolelärare som bygger grunden för framtida lärande. Felar det i förskolan, så fortsätter det fela igenom hela grundskolan.

Och angående lönen,

Medellöner 2008
Lärare i gymnasieskolan - 26400 sek.
Lärare i grundskolan - 24900 sek.
Lärare i förskolan - 22700 sek.

Detta är då före skatt, och visst varierar det komuner emellan men även förskolelärare emellan. Men om man jämför en lärare i gymnasieskolan, men en lärare i förskolan så skiljer det exakt 3700 kronor (enligt ovanstående statistik, som kommer från lärarförbundet). Gymnasielärare pluggar 5,5 år på högskolan och har långt mycket fler arbetstimmar i veckan än vad en förskolelärare har.

Dessutom vikar jag inom skola och barnomsorg och jag älskar att vara ute och jobba!

I helgen blir det massa plugg och lite skoj!
CIAO!

lördag 4 september 2010

19 grader

Vi har nitton grader inomhus och jag tokfryser. Jag har linne, fleecetröja & fleecemorgonrock på mig. Tjocka strumpor, tofflor och mjukisbyxor och ändå är jag kall. Det går ju inte att ha det såhär.

Nu har jag kommit på att när jag bodde hemma så åt jag vitaminer och vart varm i kroppen då, så nu har jag startat äta vitaminer igen. Min vän Åsa säger också att man ska äta vitaminer under alla månader som innehåller bokstaven R, alltså:
januaRi
febRuaRi
maRs
apRil
septembeR
oktobeR
novembeR
decembeR
och eftersom vi precis gått in i september så kan det vara på sin plats att börja äta vitaminer igen. Dessutom har jag en spikmatta som inte blivit använd på ett tag, spikmattan ska få igång blodcirkulationen. Att man fryser mycket kan vara ett tecken på dålig blodcirkulation. Där jag fryser värst är fötter, baksidan av överarmen och näsan...konstiga ställen? Jag vet!

Alla ljus i huset är tända, och nu skall jag lägga mig på spikmattan ett tag tillsammans med min heeeeta vetekudde!

CIAO!

fredag 3 september 2010

in motion

Dammsuga, diska, laga mat, dansa... ja jag gör allt för att hålla mig i rörelse så att jag inte fryser ihjäl här hemma.

Min käre sambo har bestämt sig för att vi inte skall slå på värmen här hemma förens den första oktober, och eftersom jag inte vet hur man gör med värme och dylikt så får jag så snällt finna mig i detta.
Dessvärre är det allt annat än lätt när man är världens fryslort!
Jag har inte alltid frysit så lätt, jag kan minnas att jag när jag var liten var väldigt varmblodig och nästan aldrig frös. Detta gäller alltså inte längre, nu fryser jag jämt och ständigt!

Lyssnar på musiklistan som jag och Martin gjorde iordning till min pappas femtioårs kalas i våras, det är en riktigt sväning playlist! Bra att dansa till.



Längtar tillbaka till olidligt varma dagar, här på Poda Beach i dec -09!
CIAO!

onsdag 1 september 2010

"Mannen här är jättenöjd, han är glad för han är nöjd..."

Nu ska jag säga något som jag aldrig trodde att jag skulle säga: Jag älskar skolan.

Hela förra (1a) året på lärarutbildningen var jag lite tveksam och tyckte bara att allt var tråkigt och ointressant. Men nu sedan jag bytte inriktning så känns det verkligen som om jag har hittat rätt. Jag trivs med mina lärare, mina klasskamrater och jag kommer väldigt bra överens och jag tycker att arbetsuppgifterna och läxorna är intressanta och inspirerande. Det är snarare roligare att åka till skolan än att sitta här hemma och uggla, ifall man inte blir utringd på jobb.

Alla föreläsningar/seminarium är obligatoriska den här terminen, något som jag egentligen tycker är ganska bra. Dessutom har dem lagt upp dagarna så att vi både har mini-föreläsningar, grupparbeten, dokumentation och återkoppling. Lärarna ger även konkreta exempel på det dem lär ut, och låter även oss komma med förslag på hur vi tror att det och det kan göras ute i verksamheten. Vi har inom en snart framtid två stycken fältuppgifter där vi får ut i verksamheten och testa de teorier som vi jobbar med just nu. Det ska bli spännande.

Något som är mindre roligt är att jag nu är relativt säker på att jag åkt på urinvägsinfektion. Jag trodde jag hade det tidigare men tänkte att jag skulle låta det vara och se om det försvann.. och det försvann ett tag, men nu är det tillbaka med förnyad kraft! Uuh det gör fruktansvärt ont och så springer jag på toa hela tiden. Just nu surplar jag thé och cider för glatta livet, eftersom det är urindrivande så tänkte jag att det kanske hjälper?
Lindah tipsade mig om Tranbärskapslar, det hade tydligen hjälpt henne så sådana skall införskaffas imorgon efter skolan.

Åter till något roligt, jag beställde precis tågbiljetter för att åka och hälsa på min kära vän Maria som i början av augusti flyttade från Borlänge till Stenungsund för att läsa till florist (ett yrke som passar henne utmärkt!).

Nu ska jag gå på toa igen,
CIAO!



Jag och Maria Juldagen 2008.

Aj Aj Aj

Ja jag säger då det, den här dagen börjde inte bra. Steg upp halv sju för att hinna med bussen som går halv åtta. När jag väl står vid busshållsplatsen upptäcker jag att jag glömt min plånbok med busskort i hemma i min träningsväska, så jag slänger mig på cykeln och cyklar i rasande fart hem igen. Rusar in i lägenheten, sliter åt mig plånboken och sedan cyklar jag tillbaka till busstationen bara för att finna den tom. Bussen ser jag lite längre bort på vägen... så himla nära!

Då var det bara att cykla hem igen och vänta på nästa buss. Jag har precis mejlat mina lärare att jag kommer bli någon minut sen idag, hoppas dem har överseende med det.

Så idag går jag i skolan 10-12, lunch 12-13, och sedan föreläsning 13-15 och sen är dagen slut. Härligt!

Jag måste då säga att jag och Åsa körde ett grymt gympass igår. Vi torterade våra stackars ben och rumpa så till den milda grad att dem kändes som spaghetti när vi lämnade VP. Det känns idag kan jag ju säga. Nästa gång blir det våra stackars armar och ryggmuskler som får lida. Vi kommer vara riktigt biff tills thailand :)

CIAO!