tisdag 22 mars 2011

gå och dra någonting gammalt över dig.

Så har jag kännt flertalet gånger under dagen. Men eftersom man inte får säga så på jobbet så var det bara att fortsätta med att vara en tjatmoster "Gör inte så", "Sådana ord använder vi inte här", "Nu slutar ni", "Var tysta!" osv. Det är inte det minsta kul utan oerhört tröttsamt.

Men så väl påväg hem ringer min sambo och ERBJUDER sig att laga mat till mig. Så när jag kom hem fick jag pyttipanna med rödbetor och stekt ägg (sunny side up).
Har även hunnit med att deklarera, fick bra mycket mer tillbaka på skatten än vad jag räknat med. Så nu kan jag äntligen betala av min skuld till sambon och ändå fick jag liiite grann över till mig själv.

Ska väl gå ner i källaren och rengöra kattlådan, så får vi se om det blir gym ikväll eller imorgon em.

CIAO!
Glöm förresten inte DH ikväll, synd bara att det går så sent på kvällarna.

onsdag 16 mars 2011

inte trodde jag att det skulle vara så här jobbigt att jobba heltid. Nåväl det är väl bara att vänja sig. Dessutom är nog barnen lite skyldiga också, dem har så mycket energi att man blir matt bara av att se på dem.

Nu är det dock bara 7 dagar kvar av mina tre veckor. Vilket betyder att jag har gjort lite mer än hälften. Dessutom har jag fått tis och ons v 13,14 också.

Jag avslutar veckan med att jobba tidiga dagar, nämnligen 6.30!

CIAO!

söndag 13 mars 2011

blue hawaii

Jag tror minsann att jag har hittat vårat resmål nästa gång det är dags för en längre utlandsresa. Sitter och kollar upp priser och information om Hawaii. Då jag och min darling har fattat tyckte för Thailand så verkar Hawaii vara en passande konkurrent. Kritvita sandstränder, vajande palmer, fantastisk surfing och snorkling, klanderfritt väder och billigt (i alla fall sålänge som dollarn ligger lågt). Självklart ligger detta längre fram i tiden. Men det tåls att tänkas på. Kanske har jag också sån tur att man kan få simma med delfiner? Man vet ju aldrig vad paradiset har att erbjuda :)

lördag 5 mars 2011

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut...

Inatt drömde jag en helt underbart fin dröm. Den kändes så verklig å ena sidan, men också så overklig. Det jag drömde om var att jag och en utav mina bästa vänner var höggravida. Jag var hemma i huset och fick värkar och jag och min sambp ska åka in till förlossningen. Jag packade min väska (som om jag inte redan skulle haft den packad) och det konstiga var att jag packade ner det som jag skulle ha med mig i April när jag åker till Uppsala på 70 årskalas, klänning, högklackade skor och smink. I alla fall så åkte vi till Kalmar sjukhus och i hissen till förlossningen så möter vi våra kompisar, som också är i värkar. Tänk så underbart att fira och dela en så stor och fantastisk dag med sin bästa vän :) vi var där i vad som kändes som en evighet. Men tillslut fick våra vänner en liten dotter och bara någon timma senare fick jag och min sambo en liten pojke med massa svart hår och mandelformade ögon :)

Det var så vackert och det kändes så verkligt! Och jag hoppas att det kanske visar sig att det blir sant någon dag framåt i tiden.

Ciao!

torsdag 3 mars 2011

rörmokare

Ja, vad är det nu för spännande som har hänt tisdag och onsdag. Ingenting speciellt egentligen. Men på tisdagen tog vi med oss sambons systerdotter och åkte till Leos lekland, hon (och vi) fick leka av oss i cirka 2,5 timmar innan vi alla blev hungriga. Så vi avslutade på Leos Lekland och åkte till Max för att käka.
Väl hemma igen var det bara till att byta om och åka till Linnéa som håller på och renoverar sin nya lägenhet. Jag hjälpte till med att måla lister och pilla lite tapeter. Som tack för hjälpen blev jag bjuden på kvällsmiddag. Jag somnade gott den kvällen kan jag lova.

Igår åkte jag och Åsa in till Kalmar för ett snabbstop på universitetsbiblioteket. Jag skrev ut inflyttningsinbjudningar och bussbiljetter. Jag hann även trixa lite med min inlämningsuppgift.
Sedan åkte vi vidare till Kalmar sjukhus för en gastroskopi. Jag fick dricka något som smakade som utspädd tandkräm som skulle slå sönder bubblorna i magen. Och sedan satte hon ett flygplan i höger armveck och sprutade sedan bedövningsspray i halsen. Bedövningssprayen smakade för illa. Uscha. Efter bara några sekunder så kände jag hur halsen och halva tungan försvann. En rätt så märklig känsla. Sedan kom doktorn och skulle ge mig lugnande inför undersökningen. Men då han sprutade in läkemedlet i armen så gjorde det jätteont. Tydligen hade flygplanet åkt ur venen, så dem sprutade rätt in i armen på mig. Jag började bli snurrig och dem drog snabbt åt sig min andra arm och gav mig läkemedlet där istället. Sedan minns jag inte så mycket. Eller jag tror att jag minns att det gjorde ont i halsen, och att jag fick kväljningar. Jag minns att jag var och viftade med handen i ansiktet och sedan att jag blev ivägrullad på sängen till ett vilorum. Enlig Åsa och sköterskan hade allt gått bra och jag hade pratat en massa goja medans dem körde iväg mig till vilorummet. Jag fick ligga och vänta på doktorn och när han kom så berättade han att han hade hittat någonting längst ner, strax bortanför magsäcken som han tagit flera prover på. Jag minns inte riktigt, eftersom jag fortfarande var lite drogad men dem skulle höra av sig med provsvaren om några veckor. Sedan var jag fri att gå när jag kände att jag var stark nog.

På eftermiddagen träffade jag Josefin för lite shopping och snack ute på modehuset. Eftersom jag varit fastande i ett antal timmar var jag superhungrig så jag tog en otroligt god cesarsallad medans Josefin tog en kaffe. Sedan shoppade jag upp mina sista slantar (och det är bara den fjärde mars). Men det tyckte jag att jag var värd efter läkarbesöket, dessutom kommer jag att jobba mellan 8-17 varje dag nu i tre veckor eftersom jag hoppar på ett vikariat på tre veckor nu på måndag, heltid.
Jag köpte mig ett par riktigt snygga skor, kilklack och remmar i svart och sedan ett par stuprörsjeans i mörk denim på cubus. På kicks hittade jag också 2 diadem eftersom alla mina diadem har gått och försvunnit på något mystiskt vis.
Vid femtiden tog jag bussen hem till nabben, hoppade av vid mastvägen och vid sextiden satt jag hos svärmor och fikade på semla. Efter det for vi hem och städade. Dammsuga, torka golv, diska och tvätta byxor. Så nu är här fint igen.

Idag var tanken att jag skulle jobba, men när sambon gick upp vid fem imorse såg han en hel massa vatten på köksgolvet. Så det var bara för mig att kliva upp och börja torka golv medans han började leta efter läckan. Så jag fick mejla att jag inte kunde jobba idag och nu sitter jag så snällt här hemma och väntar på rörmokaren. Idag är första dagen på länge som solen skiner och jag vill ut och gå, och åka och träna så jag får duscha, eftersom vi stängt av vattnet här hemma. Men eftersom rörmokaren inte visste när dem kunde komma så skulle dem ringa när dem var påväg. Så jag har husarrest idag :(

CIAO!