onsdag 20 april 2011

Onsdagen den 20 april 2011

Hemskt och jättemycket megatrött. Det är jag idag det. Dagen började 05.20 imorse med att jag fick kliva upp från min varma, sköna säng för att pallra mig iväg till jobbet. Jag infann mig på jobbet klockan 06.30 och jobbade fram till 12.30. Därefter hade jag dötid fram till 14.15 då jag påbörjade mitt andra lilla jobbpass på ett fritids i kommunen. Så tolv timmar efter att jag hoppade upp på cykeln och påbörjade min färd mot köpingen var jag hemma igen.

Vart bort till sambons mormor för att låna huckle & förkläde inför morgondagens jobb. Eftersom det är skärtorsdag ska jag och en kollega klä ut oss till påskkärringar på samlingen och bjuda på lite goda chokladbollar som jag ska ställa mig och rulla lite senare. Nu först är det dags för maaaat. Den står i ugnen och är alldeles strax klar.

Ser fram emot 4 dagars ledighet! Dessvärre är det mycket inplanerat dessa dagar.
Jag ska fortsätta att slipa mitt matsalsbord, olja bordsskivan, måla benen och under"sidan" i vitt, vi ska på påsklunch, påskmiddag, grillkväll och dop. Dessutom ska jag hinna med att vara barnvakt och städa innan min mor och syster anländer på måndag kväll klockan 21!

nu tänker jag äta och slappa lite i soffan innan jag tar tag i ckokladbollarna :)
CIAO!

måndag 11 april 2011

Proactiv!

När nu kändisar som Katy Perry, Avril Lavinge, Jennifer Love Hewitt, Caroline Wozniacki, Justin Bieber, Delta Goodrem, Ryan Sheckler, Julianne Hough och Mandy Moore gör reklam för trestegssystemet Proactive så klickade jag mig faktiskt in på dess sida. Jag läste recensioner, ringe kundtjänst och bestämde mig för att prova. Jag valde basicpaketet. Jag har sedan jag var 11 år och fick min mens haft fet och finnig hy. Periodvis har jag haft mer eller mindre med finnar, men sedan ett halvår tillbaka har det varit stora blemmor hela tiden. Det känns som att jag varje morgon vaknar upp med en ny finne och nu har jag fått nog. Efter tio år med finnar hoppas jag att jag tillslut har funnit mitt "botemedel".

Jag sätter nu allt mitt hopp till Proactiv! Jag börjar närma mig 22 år och hade faktiskt trott att tiden med finnig och oren hy skulle vara över sedan länge. Men ack så fel man kan ha ibland.




CIAO!

söndag 10 april 2011

känslor

Den här helgen har varit en riktig berg och dalbana av känslor. Till att börja med så har vi tristressen av att sitta på en buss i flera timmar till Uppsala. Väl där var jag trött men glad åt att få träffa farmor igen. På lördagens förmiddag var vi alla stressade och upprymda inför det stundande kalaset. Vi hade mycket att klara av på kort tid men klarade av det hela med bravur! När gästerna väl anlände så kom även min familj. Lyckan och glädjen över att få träffas och umgås med min mamma, min syster, min pappa, mina kusiner och alla andra släktingar var total. 7 timmar senare byttes glädjen ut mot tårar då vi sa hejdå. Familjen skulle tillbaka till Borlänge och jag skulle tillbaka till Timmernabben på söndag (idag).

Samtidigt har jag saknat min sambo, min katt och vårt hus!
Ibland är det direkt utmattande att vara känslosam.

Ciao!

måndag 4 april 2011

hej och hå, så kan det gå

Här nere i södern är våren kommen. Toppenhärligt att se hur snödroppar och andra småblommor kikar fram i rabatterna. Även på vår går har vi några småblommor som kikat fram här och där. Det ska bli spännande att se vad det är för växter som finns i våra rabatter i sommar. Jag och sambon fortsätter vårt pyssel inne i huset och ute på gården. I fredags fick vi våra efterlängtade vardagsrumsmöbler och i söndags åkte lite gardiner och tavlor upp. Det känns som om vi börjar komma lite iordning här hemma även om det är mycket som fortfarande saknas. I veckan kommer sambon och svärfar att lägga golv i uterummet och slita upp några utav alla hundratals buskar vi har på gården, vissa mer vildvuxna än andra.

Jag har till min stora glädje fått ett längre vikariat på en förskola här i kommunen, på en 1-3 avdelning. Jag började i fredags 1 april och kommer att vara kvar där till och med 8 juni, och eventuellt juni ut. Vikariatet är dock bara på 60% men jag hoppas att jag får jobba upp mina timmar, antingen på någon av de andra fyra avdelningarna i huset eller på någon annan förskola i kommunen.

I lördags skrev jag högskoleprovet, det var riktigt klurigt faktiskt. Antingen så kändes alla alternativ fel eller så kändes dem rätt allihopa. Hade ungefär hälften rätt på alla block förutom ett utav matteblocken där jag hade 2 rätt av 22! Hahahhaha.

Nu på fredag sätter jag mig på en buss som kommer att ta mig från mönsterås till uppsala. Det vankas nämnligen 70 årskalas för min farmors sambo. Der kommer bli riktigt fint då jag får träffa min familj, eller ja en hel del av min släkt. Och som om inte det vore nog så kommer min mamma och syster hit till mig och min sambo och hälsar på mellan 25/4-30/4 :) LYCKA! Dessvärre jobbar jag, men som sagt det är rätt så korta arbetstider det rör sig om så det gör inte så mycket.

CIAO!